Ирански демонстранти поискаха днес оттеглянето на върховния лидер аятолах Али Хаменей

...
Ирански демонстранти поискаха днес оттеглянето на върховния лидер аятолах Али Хаменей
Коментари Харесай

В Иран поискаха оставката на аятолах Хаменей заради сваления самолет

Ирански стачкуващи желаеха днес оттеглянето на висшия водач аятолах Али Хаменей след свалянето на украинския аероплан със 176 души на борда, съобщи Reuters.
На оповестени в Twitter клипове се вижда по какъв начин стотици хора скандират " главнокомандващ - оставка, оставка " пред техеранския университет " Амир Кабир ". Reuters не може да откри дали фрагментите са достоверни.
Първият вицепрезидент на Иран Есхак Джахангири назова национална покруса свалянето на самолета на украинските авиолинии, заяви IRNA, представена от ТАСС.
Той прикани за провеждането на съществено и транспарантно следствие на аргументите за тази покруса.
На 8 януари Боинг 737 на Украинските интернационалните авиолинии се разруши минути след излитането си от летището в Техеран. В резултат починаха 176 индивида. Днес Иран призна, че самолетът простъпка е бил свален с ракета.
Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов сподели, че Иран е дал авансово единодушие да изплати обезщетения на фамилиите на починалите и да възвърне на Украйна сумата за опустошения аероплан.
Той съобщи днес в изявление за BBC, че Иран е дал единодушието си след формалното признание на отговорността за свалянето на летателната машина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР